Kako odabrati agenciju za nekretnine u Turskoj – Nekretnine u Alanya Turska | Stan za prodaju u Alanya Turska | Vila na prodaju u Alanji

Kako odabrati agenciju za nekretnine u Turskoj

Kako odabrati agenciju za nekretnine u Turskoj?

Prilikom odabira agencije za nekretnine u bilo kojoj zemlji, ne samo u Turskoj, morate obratiti pažnju na sljedeće točke:

Koliki će dio posla ili cijeli posao obaviti agencija?
– Hoće li vam pomoći u potrazi za nekretninom ili samo pratiti dizajn objekta koji ste sami pronašli? Hoće li biti pomoći oko renoviranja/namještaja i drugih postprodajnih usluga ako je potrebno i hoće li to naplaćivati? Hoće li vam pomoći da pronađete stanare ili preprodaju u budućnosti?
– Da li agencija ima samo posredničko iskustvo na tržištu nekretnina i koje vrste nekretnina: primarne, sekundarne, stambene, poslovne? Imate li iskustva u razvoju vlastitih razvojnih projekata?
– Hoće li vas u svim fazama pratiti jedan menadžer ili će se stalno mijenjati?

Drugi važan kriterij svakako je historija kompanije: period njenog postojanja na tržištu, reputacija i prepoznatljivost brenda u širokim krugovima. Iskustvo nedavnih transakcija, njihov uspjeh i kvalitet usluge klijentima.
Uprkos činjenici da se mnogi sporazumi u Turskoj još uvijek sklapaju na riječima, na povjerenju, vrlo je poželjno zapisati sve nijanse u Ugovoru sa agencijom. Ovo će održati vaš miran san i zaštititi vas od konfliktnih situacija u budućnosti.
Naravno, u svim fazama, trebali biste biti ugodni u interakciji s agencijom i njenim zaposlenima. Nikakva dodatna pitanja ne bi trebalo da izazivaju neugodnost ili stres, jer je kupovina nekretnine važan korak u životu svake osobe, bilo da se radi o prvoj kupovini za sebe ili u svrhu ulaganja.

Ako se svi gore navedeni kriteriji poklapaju, onda ste u sigurnim rukama profesionalnog tima Irlanya Homes, a vaša transakcija je osuđena na uspjeh! Naši klijenti ostaju sa nama doživotno i drago nam je da vidimo svakog od vas kako vaša deca odrastaju, postižu uspeh i nadmašuju sebe!